زعفران در عطرسازی

زعفران در عطرسازی

زعفران در عطرسازی-Saffron in perfumes

 

زعفران در عطرسازی-Saffron in perfumes : زعفران یا طلای سرخ ایرانی گرانترین ادویه دنیاست. تاریخ استفاده از آن به 1500 سال قبل از میلاد در یونان باستان باز می گردد و به دلیل بوی منحصر به فردش مورد علاقه است. از آن به عنوان ادویه در آشپزی و همچنین به عنوان دارو، رنگ یا در لوازم آرایشی استفاده می شود. زعفران همچنین قدرت خوشبو کردن عطرها را دارد.

تاریخچه زعفران

زعفران در نقاشی های دیواری جزیره یونانی سانتورینی در حفاری های آکروتیری کشف شد که قدمت آن به 1500 سال قبل از میلاد می رسد. مدت ها قبل از آن، آثار زعفران در رنگدانه های کشف شده در نقاشی های ماقبل تاریخ با قدمت 50000 سال پیش یافت شد.
بر اساس اساطیر یونانی، هرمس یکی از دوستانش را زخمی کرد، سه قطره خون به زمین افتاد، در آن لحظه یک گل بنفش زیبا با 3 مادگی قرمز در قلب ظاهر شد. زعفران نماد رستاخیز شد.
زعفران در فرمول عطر معروف کیپی، اولین ادو تویلت شناخته شده در جهان وجود داشت.
کلئوپاترا در حمام خود از زعفران استفاده کرد تا رنگ زیبایی به پوستش بدهد.
زعفران در نذری به بودا نیز استفاده می شود.
حضور آن را می توان در ترانه ترانه ها نیز مشخص کرد.
همچنین از زعفران در دستور تهیه محصولات ضد طاعون استفاده می شد.

منشا زعفران

نام گیاهی زعفران: Crocus Sativus
خانواده: زعفران اهلی

منشا آن بیشتر مدیترانه ای است، شاید از کرت. زعفران گیاهی است پیازی که گل‌های آن در یک روز می‌توانند شکوفا شوند. گل ها را صبح در اواخر پاییز برداشت می کنند تا گلبرگ ها بسته بمانند. سپس سه رشته قرمز زعفران زعفران پرشین در عملیاتی به نام هرس با ظرافت جدا می شود. سپس این مادگی های گرانبها در یک اتاق تهویه شده خشک می شوند.
مادگی که از 3 کلاله در هر گل تشکیل شده است، تنها قسمت مصرفی است.
عملکرد پایین کشت آن به همراه این واقعیت که برداشت و سپس با دست هرس می شود، قیمت گران 20000 تا 40000 یورویی آن را توضیح می دهد.
برای بدست آوردن 1 کیلوگرم مادگی یا کلاله زعفران به 150000 تا 200000 گل نیاز است.

تولیدکنندگان زعفران

کشورهایی که زعفران برداشت می کنند به ترتیب اهمیت عبارتند از ایران (60 تن در سال)، اسپانیا، هند، یونان، مراکش و ایتالیا.
در فرانسه ابتکارات بیشتر و بیشتری وجود دارد، به ویژه در Aveyron. حتی روی پشت بام ساختمان های بزرگ پاریس فرهنگ زعفران وجود دارد.

من به اندازه کافی خوش شانس بودم که توسط شرکت Bien Elevated که توسط 4 خواهر تاسیس شده بود دعوت شدم. من توانستم مادگی های زعفران را برداشت و هرس کنم و متوجه شدم که عملیات مختلف چقدر ظریف است. قبل از ترک این مکان جادویی، یک دمنوش گیاهی زعفران را به همراه مادلین های معطر زعفران نوش جان کردیم! محصول زعفران آنها در مغازه های مونوپریکس به فروش می رسد.

شما باید بسیار مراقب باشید، زیرا بسیاری از کیفیت های زعفران تقلبی است و با محصولات دیگر مخلوط می شود، بنابراین خرید مادگی یا رشته های واقعی و نه پودر زعفران اهمیت دارد.

خواص زعفران

این ادویه به عنوان یک دمنوش گیاهی برای کمک به هضم غذا توصیه می شود. از کبد محافظت می کند و به مبارزه با کلسترول کمک می کند. با سرماخوردگی مقابله می کند، سرفه را تسکین می دهد و همچنین به عنوان کرم ماساژ برای تسکین دردها استفاده می شود. زعفران به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد چروک خود در کرم های آرایشی ظاهر می شود.

زعفران در آشپزی

به طور گسترده در پخت و پز، کامل با ماهی، در کوسکوس و همچنین در risotto alla Milanese و در بسیاری از غذاهای ایتالیایی استفاده می شود.

زعفران در عطرسازی

زعفران طبیعی در عطرسازی ممنوع است زیرا حاوی سافرول است که باعث ایجاد حساسیت می شود.
ترکیبات بویایی زعفران زعفرانال و لانیرون است.
ماده اولیه مجاز در عطرسازی زعفران است، اصل بویایی زعفران که از مواد اولیه طبیعی جدا شده است . زعفرین تولید شده توسط Givaudan یک مولکول مصنوعی است.

بوی زعفران

رایحه ای تیره، چرمی ، تند ، با جلوه های قیراندود و کمی عسل است. رایحه ای که اغلب در عطرهای مردانه یافت می شود ، اما گاهی اوقات در عطرهای زنانه نیز وجود دارد. این یک رایحه قابل توجه و قاطع است، بلکه یک رایحه پایه است ، اغلب با رایحه های چوبی همراه است، با نت های چوبی چوب عود کار شده است، که در عطرهای خاورمیانه بسیار رایج است.

زعفران یا زعفران می‌تواند همراه با نت‌های چرمی، شرقی ، شیپر ، لذیذ ، چوبی و احتمالاً گل‌هایی با ویژگی‌هایی مانند زنبق ، گل رز، بنفشه باشد. این نتی است که می تواند همراه با نت های مرکباتی مانند پرتقال باشد، استعداد عطرساز برای آرام کردن بوی این ادویه مهم خواهد بود.
می تواند با ادویه های دیگر مانند دارچین، میخک، فلفل همراه باشد.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *